Fjällfiske och mys i en skyark

Det är ganska perfekt att kunna åka ut med en skyark ut i vildmarken. Det trodde jag inte skulle funka så bra som det gjorde, i alla fall inte om man räknar med att jag trodde att det skulle var iskallt och att barnen skulle klaga en massa på det. Men de kunde sitta i värmen i en skyark från SkyArk AB och så kunde jag få mitt fjällfiske i Kiruna. Så mycket bättre än det kunde det faktiskt knappast bli. Så det kan jag verkligen säga att jag rekommenderar, varmt. Hade inte hört talas om SkyArk AB tidigare men hade visserligen inte varit uppe i Kiruna tidigare och känner inte någon som har varit det heller så vet inte riktigt varifrån jag skulle ha hört om det.

Nu när vi kom upp dit så pratade vi med de på SkyArk AB i centrala Kiruna och om de olika turerna och alternativen som de hade. Det var ganska många. De som jag valde att ta del av blev just fjällfiske eftersom jag tycker om att fiska. Tycker att det är väldigt rogivande och tänkte att barnen nog ändå skulle ha kul inne i den där skyarken och kunna hålla sig varma och det visade sig att de faktiskt trivdes riktigt bra i den och att vara ute och leka i snön. Så ja, det går att åka på en tur i fjällfiske i Kiruna även om man har med sig små barn som inte har något som helst intresse av fiske.

Det handlar nog alltid om vilken tur man väljer och om hur mycket energi ens barn har. Om det är sådana som har hur mycket energi som helst och är superpigga eller om det är barn som är som våra, som tur är, väldigt lugna och som går med på det mesta, oftast i alla fall vilket vi är otroligt tacksamma över.